Företaget


Skandinavisk Biotech AB / EKO100

Vi är ett specialnischat företag med inriktning på förädling samt tillverkning av smörjmedel baserade på teknisk vegetabilisk olja (raps/rybs).

Företaget är lokaliserat i Pajala i norra Sverige samt i Loimaa i södra Finland och startade 1999.
Vår erfarenhet av biosmörjmedel sträcker sig dock betydligt längre tillbaks i tiden. Vår produktchef Lauri Turpeinen var nämligen en tidig föregångare och innovatör vad gäller användandet av miljövänliga oljor inom sina dåvarande verksamheter i Finland. Redan på tidigt 1970-tal insåg han dessa biooljors fördelar, inte bara för miljön, utan även för deras tekniska egenskaper.

Vi kan kundanpassa smörjmedel för olika miljö- och klimatförhållanden, tekniska samt andra funktionskrav. Hör gärna med oss om du har några speciella kravspecifikationer så kanske vi kan hjälpa till med att ta fram ett smörjmedel för dina behov. Vi kan också på kort tid och i små volymer ta fram kundanpassade förpackningar till företag/grossister som önskar egen design på dessa (privatlabel)

Vår försäljning sker via återförsäljare samt direkt till slutförbrukare. Vår främsta målgrupp är skogs- och lantbruket samt olika entreprenörsverksamheter inom bland annat bygg- och anläggningssektorn.

Kurt Eriksson VD

Tel direkt: +46 (0)70 322 23 14
E-post: info@eko100.com