Köpvillkor

KÖPEVILLKOR

 1. Allmänt
  EKO100.COM (Skandinavisk Biotech AB 556576-1763) följer Konsumentverkets riktlinjer och lag för distans- och hemförsäljningslagen (2005:59) och marknadsföringslagen (2008:486). Försäljning sker via internet till privatpersoner och företag. Vi reserverar oss för eventuella fel i artikel- och prisinformation och förbehåller oss rätten till ändringar utan föregående avisering.
 2. Bekräftelse
  Genom att godkänna dessa köpevillkor och din beställning uppstår ett bindande avtal. Vid mottagen beställning skickas per automatik en bekräftelse via e-post med all information om beställningen. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar. Kan vi inte leverera enligt bekräftelse kommer du som kund kontaktas via e-post eller telefon angående detta.
 3. Åldersgräns
  För att genomföra ett köp på EKO100.COM krävs det att du är över 18 år. Är du under 18 år krävs enligt Föräldrabalken målsmans medgivande. Genom beställning i vår nätbutik godkänner du de vid tiden publicerade villkor som anges nedan och intygar att de uppgifter du lämnar om dig själv är korrekta.
 4. Produkter
  4:1. Priser
  Då vår kundkrets till allra största delen består av företag anges våra priser på EKO100.COM exklusive moms.
  Eventuell frakt samt moms tillkommer i varukorgen innan du genomför ditt köp. Vi reserverar oss för eventuella pris- och tryckfel.
 5. Betalning
  Vi tillämpar fakturabetalning vilket innebär att du får hem varan innan du betalar. När du är ny kund hos oss gör vi en kreditupplysning.
  Fakturan förfaller inom 20 dagar.
  Vid försenad eller utebliven betalning debiteras en förseningsavgift samt dröjsmålsränta.
 6. Förskottsbetalning
  Om inte kreditupplysningen godkänns tillämpar vi förskottsbetalning. Vid order skickas betalningsinformation till dig med totalpris inklusive frakt.
  Varorna skickas efter genomförd betalning. För mer information om betalning och faktura, kontakta oss på tel. 0978-71071
 7. Frakt och leverans
  Vi tillämpar en enhetsfrakt med 695 kronor exkl. moms vid beställning av mindre volymer än 400 liter alternativt minst 4 x 18 kg av EKO100 GreasOil.
  Flera produkter kan köpas för att uppnå fraktfrigränsen.
  Leverans sker normalt 3-7 arbetsdagar efter mottagen beställning.
  Efter avisering sker leverans till dörr under dagtid. Någon måste finnas tillgänglig för mottagande av gods. Företag kan utfärda en fullmakt för utlämnande utan mottagare på plats (görs till fraktbolaget DHL).
  Godset kan även hämtas på en fraktterminal för DHL.
  I de fall där godset inte kan lämnas ut enligt aviseringen återtas godset till närmaste fraktterminal. Om kunden är orsak till återtagandet debiteras en avgift på 395 kronor exkl. moms för en ny utkörning.
 8. Försäljning utanför Sverige från nätbutiken
  På order som ska transporteras utanför Sveriges gränser gäller förskottsbetalning. Efter genomförd order så skickas en betalningsinformation till dig med totalpris inklusive fraktkostnad. Produkterna skickas efter genomförd betalning. Kunder från nordiska grannländer har också möjligheten att slutföra köpet och välja en leveransadress i Sverige där godset kan hämtas.
 9. Retur av beställning

8.1. Retur
Om du har köpt en produkt som du inte är helt nöjd med så hjälper vi dig med att byta den produkten. Vi hjälper dig med retursedel, kontakta oss så mejlar vi den till dig.

 1. Ångerrätt
  Som kund har du rätt att ångra ditt köp. Du har alltid 14 dagar på dig att ångra ditt köp med stöd av Distansavtalslagen. Ångerfristen börjar gälla dagen efter att du mottagit produkten. Du har rätt att utan kostnad öppna förpackningen och kontrollera att produkten fungerar. Du som konsument är däremot ansvarig för en eventuell värdeminskning av produkterna, inklusive originalförpackning, som beror på en hantering utöver vad som krävs för att kunna fastställa produktens art, egenskaper och funktion. För att tillämpa ångerrätten kan du fylla i Konsumentverkets ångerblankett.
  När du skickar tillbaka en produkt som du ångrat så kommer vi att betala tillbaka hela ordervärdet till dig inom 10 arbetsdagar. Du som kund betalar returfrakten och skall bifoga namn, kundnummer eller ordernummer.
 2. Återbetalning
  Återbetalningen sker till ditt bankkonto. Om du ångrat ditt köp innan fakturans förfallodatum kommer en kreditering av din faktura att göras.
 3. Reklamation
  Har du fått en produkt som inte stämmer överens med beställningen så ska du omgående kontakta oss. Vi gör en bedömning och om felet visar sig att det ligger hos oss så skickar vi en retursedel och vi tar då på oss kostnaden för returfrakten och givetvis ordnar vi en ersättningsleverans utan någon extra kostnad. Vid godkänd reklamation står EKO100.COM för alla kostnader inklusive frakt.
  Du som konsument har 3 års reklamationsrätt enligt konsumentköplagen. Är produkten skadad eller trasig så är det du som kund som skall påvisa att felet på produkten fanns vid köptillfället. För att påvisa felet gör du en reklamationsförfrågan inom skälig tid, dock senast inom två månader från att felet upptäckts. Väljer du att skicka varan till vårt lager kontaktar du först oss för att erhålla en fraktsedel.
  Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens beslut. Eventuell tvist ska lösas av antingen Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) i Sverige eller European Commission Online Dispute Resolution (EU ODR).
  ARN: https://www.arn.se/ Allmänna Reklamationsnämnden, Box 174 101 23 Stockholm
  EU ODR: https://ec.europa.eu/odr
 4. Transportskada
  Vi kontrollerar varje försändelse innan den skickas till dig. Kontrollera om möjligt alltid godset med chauffören, om du upptäcker att godset är skadat eller att någon detalj saknas så ska du direkt anmäla det till föraren då det ska noteras på fraktsedeln innan mottagaren skriver på. Vid hämtning av gods hos ombud ska eventuell skada anmälas direkt till speditör. Vänligen kontakta oss om inte fraktbolaget tar på sig skadeansvaret.
  Vid eventuella transportskador returneras försändelsen inom skälig tid, dock senast inom två månader från att felet upptäckts. Väljer du att återsända produkten kontaktar du först oss för att vi ska kunna skicka en retursedel.
 5. Ej uthämtad beställning
  Om vi får tillbaka gods som inte hämtats av kund vid ombudet/fraktbolaget eller inte tagits emot vid utkörning till dörr så förbehåller vi oss rätten att debitera kunden för samtliga kostnader som uppstått i transporter. Betalningen sker då mot faktura inom 10 dagar från fakturadatum. Ej uthämtad beställning skickas, oavsett leveranssätt, tillbaka till oss efter cirka 14 dagar.
 6. Erbjudandens giltighet
  Erbjudanden gäller alltid så långt lagret räcker om inte annat anges.
 7. Säkerhet
  Vår hemsida EKO100.COM ligger på en server som är SSL (Secure Socket Layer) som är den högsta säkerhetsnivån som finns för webbsäkra applikationer.
 8. Personuppgifter
  Vi följer Dataskyddsförordningens lagstiftning (GDPR). När du skickar en ansökan till EKO100.COM registreras dina personuppgifter i vårt system. Du måste godkänna och ge ditt samtycke till att vi registrerar dina uppgifter vilket du gör i samband med att du skickar din ansökan. Du har rätt att få information och begära rättelser av felaktiga personuppgifter samt att få uppgifterna raderade.
 9. Kontakt
  Du som kund kan kontakta oss via telefon, mejl eller besök.
  Enklaste kontaktvägen är via e-post: info@eko100.com eller telefon 0978-71071. Öppettider är alla dagar mellan kl. 08.00-18.00.
 10. Force Majeure
  EKO100.COM är befriat från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet skall anses bland annat myndighetsåtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, krigshändelse, brand, lockout, översvämning, sabotage, olyckshändelse av större omfattning eller annan typ av naturkatastrof. I force majeure ingår myndighetsbeslut som påverkar marknad och produkter negativt, t.ex. restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc., onormal nedgång i marknaden. EKO100.COM är inte heller skyldigt att i andra fall ersätta skada som uppkommer om bolaget varit normalt aktsamt och ansvarar inte i något fall för direkt skada.
 11. Tvist
  EKO100.COM följer Allmänna reklamationsnämnden (ARN) och European Commission Online Dispute Resolutions (ODR) rekommendationer vid eventuell tvist.

Företagsuppgifter
Skandinavisk Biotech AB
Hantverkaregatan 3
984 32 Pajala
Telefon: 0978-71071
E-post: info@eko100.com
Organisationsnummer: 556576-1763